Wat is Energetisch

Energetisch-voor=begrippen-uitgelegd

Energetisch wil zeggen dat er energie stroomt

Energetische aantrekkingskracht, is als je je aangetrokken voelt tot iemand. Er ontstaat een magie, een vonk, een speciaal gevoel die heel sterk is. Als beide personen naar elkaar toe trekken ontstaat er een veld van super fijne en krachtige energie. Andersom kan het ook gebeuren, dat je absoluut niet aangetrokken bent tot iemand. Je begeeft je dan niet in de buurt van die persoon, gewoon omdat het “niet voelt”.

Je zou kunnen zeggen dat je op een bepaald level energetisch contact kunt maken met de ander. Bovenstaand voorbeeld geeft aan dat je geen lichamelijk contact hoeft te hebben om energie te kunnen voelen. Toch is er contact! Dit contact wordt gemaakt buiten het lichaam in het energieveld er omheen (aura).

Energetisch contact heb je ook als je acupunctuur of acupresuur ondergaat. Ook speciale vormen van massages maken gebruik van energetisch contact.

In aikido oefen je juist in dit contact met de ander. Energie verplaatst zich nu eenmaal sneller dan het lichaam, dus je kan er je voordeel mee doen als je hiermee werkt.

Over

Reacties gesloten.