Wat is Energetisch

Energetisch-voor=begrippen-uitgelegd

Energetisch wil zeggen dat er energie stroomt

Energie kun je niet met het blote oog zien, maar je kunt het wel voelen. Alle levende wezens hebben een energetisch lichaam. Dit energetisch lichaam maakt dat we leven. Is deze energie op, dan leeft je fysieke lichaam  niet meer.

Je kunt de energie in je lichaam voelen stromen als je je erop concentreert. Soms voel je wat tintelen, dan voel je dus de energie in je eigen lichaam. Ook buiten het fysieke lichaam is het energetisch lichaam te voelen. Soms kun je zelfs al van grote afstand iemands aanwezigheid voelen. Of hoe komt het dat je weet wanneer je iemand moet bellen of snel naar huis moet gaan? Dieren zijn hier ook super gevoelig voor. Hoe komt het dat het dier weet dat de baas eraan komt?

Energetisch werken, wil zeggen dat je gebruik maakt van de gevoeligheid voor energie. Energie van een ander kun je voelen en ook manipuleren. Zo kun je dus bijvoorbeeld een energetische massage geven om de ander zich beter te laten voelen. Energetische blokkades opheffen en de energie weer laten stromen.

Energetische aantrekkingskracht, is als je je aangetrokken voelt tot iemand. Er ontstaat een magie, een vonk, een speciaal gevoel die heel sterk is. Als beide personen naar elkaar toe trekken ontstaat er een veld van super fijne en krachtige energie. Andersom kan het ook gebeuren, dat je absoluut niet aangetrokken bent tot iemand. Je begeeft je dan niet in de buurt van die persoon, gewoon omdat het “niet voelt”.

Je zou kunnen zeggen dat je op een bepaald level energetisch contact kunt maken met de ander. Bovenstaand voorbeeld geeft aan dat je geen lichamelijk contact hoeft te hebben om energie te kunnen voelen. Toch is er contact! Dit contact wordt gemaakt buiten het lichaam in het energieveld er omheen (aura).

Energetisch contact heb je ook als je acupunctuur of acupresuur ondergaat. Ook speciale vormen van massages maken gebruik van energetisch contact.

In de martial arts aikido en tai chi gebruik je juist de gevoeligheid voor energie voor het contact met de ander. Energie verplaatst zich nu eenmaal sneller dan het lichaam, dus je kan er je voordeel mee doen als je hiermee werkt.

Energie komt ook in beweging door gedachten. Met je gedachten kun je dus je energie manipuleren. Vandaar dat affirmaties uitgevonden zijn. Met de juiste intentie en de juiste gedachten kun je jezelf in een goede stemming brengen.

* Ken je mijn “Stukje Geluk” ebook al?  Deze bevat “good feeling” zinnen die je helpen je goed te voelen.

Reacties gesloten.