Energetische Muziek Wat Moet Ik Me Daar Bij Voorstellen

Energetische muziek, wat moet ik me daar bij voorstellen?

Energetische muziek is muziek die een bepaalde frequentie heeft. Deze frequentie is afgestemd op het energetische lichaam. Zoals we waarschijnlijk allemaal weten hebben wij levende zielen een energetisch lichaam. Zonder dit energetische lichaam kunnen wij niet leven.

In dit energetische lichaam trillen verschillende bronnen op een andere frequentie. Deze bronnen worden chakra’s genoemd. Ze worden ook wel afgebeeld als wielen of draaikolken. Een wortelchakra bijvoorbeeld heeft een andere lagere frequentie dan een hartchakra. Een hartchakra heeft weer een lagere frequntie dan een kruinchakra.

De chakra’s in het energetisch lichaam moeten in balans zijn om goed te functioneren. Doen ze dit niet, dan zul je vroeg of laat ziek worden. Als je goed naar je lichaam luistert kun je voelen of je in balans bent. Maaaaaar, ja zoals dat gaat in het dageljks leven, zijn we nu eenmaal niet goed in het luisteren naar onszelf. Met als gevolg het uit balans raken van je energetisch lichaam.

Als je eenmaal uit balans bent is het lastig om weer in balans te komen. Beter is het natuurlijk om te voorkomen dat je uit balans raakt. Makkelijk gezegd, ja. Afijn, een manier om weer in balans te komen en te blijven is het beluisteren van muziek dat is afgestemd op je energetisch lichaam. Deze muziek heeft de frequenties van je chakra’s en laat je energetisch lichaam weer in balans komen.

De frequenties van deze speciale muziek zijn heilzaam voor de chakra’s, omdat het de chakra’s mee laat trillen op het juiste niveau. Elk chakra heeft een functie te vervullen en moet daarom goed door kunnen blijven stromen. Doordat de chakra’s mee gaan trillen komt de stroom weer op gang en kan het zijn functie beter aan.

Meestal zijn niet alle chakra’s uit balans, maar zijn het er 1 of 2. Er zijn heel veel chakra’s in het energetisch lichaam, maar er zijn 7 hoofdchakra’s die het belangrijkst zijn. De speciale energetische muziek is afgestemd op deze chakra’s. Niet allemaal tegelijk daarentegen. Dat zou en chaos worden, zoveel prikkels tegelijk. Wel kunnen er in een muziekstuk alle frequenties aan bod komen, aar dan achter elkaar.

Stel je wilt een algehele uitgebalanceerde energetische trilervaring voor je chakra’s, dan luister je best naar een muziekstuk die alle frequenties afloopt. Vaak echter zal het voorkomen dat je 1 bepaald gebied wilt stimuleren en dan kun je specifiek naar een frequentie luisteren afgestemd op dat gebied.

Wat je ook kunt doen is je eigen stem gebruiken. Door verschillende klanken te produceren kun je voelen welk gebied van je lichaam mee gaat trillen. Waarschijnlijk voel je zelf aan mocht er een gebied ut balans zijn. Er zit dan een hapering in de klank. Probeer het maar uit. Als je deze klank aanhoudt lost de hapering op een gegeven moment vanzelf op. Dan is het bijbehorende chakra weer mee gaan trillen en kan het zijn functie weer doen.

Uw e-mail bericht wordt niet gepubliceerd. Naam en e-mail velden zijn verplicht