Workshop Aikido

Aikido-Kit-Jeanette

In harmonie je weg vinden, waarbij je zo effectief mogelijk omgaat met je energie. In het dageljks leven en in je innerlijke wezen. Dat betekent vriendelijk zijn voor jezelf en anderen. Dat is wat voor mij aikido inhoudt.

Aikido is een van oorspong Japanse krijgskunst. Een beweging opgericht door Morihei Ueshiba.

Je weg vinden is al een dingetje nietwaar? Ben ik hier waar ik zijn moet? Ben ik tevreden? Haal ik alles uit het leven? Heb ik genoeg uitdaging? Kan ik voldoende groeien? Hoe ga ik met relaties om? Voel ik me thuis?

Aikido gaat om het vinden van je eigen stabiliteit.

Als mens is het belangrijk om te streven naar harmonie. In balans zijn betekent dat je je energie goed kunt verdelen. Goed voor jezelf zorgen is daarom essentieel. Voldoende rustmomenten kunnen daarbij helpen.

Als krijger dien je vooral ontspannen te zijn, zodat je geen energie verliest.

In ons huidige leven maken we ons heel vaak druk om niks. We zijn snel verontwaardigd als dingen niet volgens de regels verlopen. Het zijn vaak de kleine dingen waardoor we uit balans raken. En uit balans kun je niet effectief meer zijn.

In de krijgskunst leer je je te concentreren. Je moet de stilte in jezelf kunnen vinden, dat is je thuis.

Er is maar 1 iemand die jouw leven leeft. Daar ben je natuurlijk vriendelijk tegen.

Elke stap die je doet bewoon je.

In de workshop Bewegen in Balans leer je hoe je de geheimen vanuit de krijgskunst in kunt zetten in het dagelijks leven.

Een workshop volgen? Neem contact met mij op: https://zenenzin.nl/contact

Reacties gesloten.