Wat Is Meditatie

Meditatie is naar binnen keren. Het betekent dat je naar jezelf gaat luisteren. Door verstilling op te zoeken komen dingen die zich van binnen afspelen naar boven. Je bent je niet bewust van heel wat belangrijke zaken die je bezighouden tot je de tijd neemt om erop te gaan letten. Je zou kunnen zeggen dat meditatie een manier is om met jezelf in contact te komen.

Meditatie-op-het-randje

Je kunt meditatie inzetten om toegang te krijgen tot je onbewuste gedachte-processen. Je gedachten vormen je overtuigingen en wat jij belangrijk vind in het leven. Waarom kies je voor het een of het ander heeft alles met jouw overtuigingen te maken. Soms zijn onze overtuigingen niet meer “up to date” en dienen ze getoetst te worden. Even checken of je het er nog wel mee eens bent. Dit proces is fascinerend en is een waar avontuur. Het maakt ook dat je vriendelijker met jezelf omgaat. Ook niet onaardig…

Meditatie is een mooie manier om je bewust te worden van hoe het bij jou van binnen werkt. Eenmaal bewust van hoe het bij jou werkt, kun je het gebruiken om je leven anders in te gaan richten. Je kunt heel bewust je leven gaan creëren zoals jij dat graag wilt.

Reacties gesloten.