3 Minuten Meditatie 1e Chakra

1e-chakra-zen-en-zin-life-coaching

Wortelchakra

Het wortelchakra is de eerste van de 7 chakra’s die we hier behandelen. We beginnen meestal met het wortelchakra, omdat het te maken heeft met geaard zijn. Als je met energiewerk gaat beginnen is het belangrijk dit in de gaten te houden. Geaard zijn.

Geaard zijn betekent dat je een stevig fundament hebt. Dit heb je nodig om niet te gaan “zweven”. Als je niet zorgt voor een stevige basis, kun je vervelende bijwerkingen ervaren. Dit willen we natuurlijk niet. Licht in het hoofd worden of duizeligheid ervaren of zelfs misselijkheid zijn geen prettige dingen. Vandaar de nadruk op het “aarden”.

Het wortelchakra helpt je om te aarden. Het zit laag in je lichaam en als je in kleermakerszit zou zitten maakt dit chakra contact met de grond, de aarde.

In deze meditatie leer je om van binnenuit het chakra te voelen. Door bepaalde spieren te spannen kun je je aandacht hier naartoe leiden.

Luister naar de meditatie. Onder dit fragment staat de meditatie uitgeschreven.

3-minuten-Meditatie-1e-Chakra

De 3 minuten meditatie van het wortelchakra:

Dit is een 3 minuten meditatie van het wortelchakra

Het wortelchakra is het 1e chakra en bevind zich bij je stuitje net voor je stuitje helemaal onderaan je lichaam. En je kan, zeg maar je sluitspier een beetje samenknijpen om het chakra te activeren.

En knijpje sluitspier samen om je aandacht naar je 1e chakra te sturen.

Als je aandacht helemaal bij je 1e chakra is, laat het samenknijpen dan los. En stel je voor dat dit chakra zich helemaal vult met hele mooie heldere rode energie. Mooie kleur helder rood vult dit chakra.

En blijf doorgaan met het vullen van dit chakra met deze mooie rode keur.

En je 1e chakra is helemaal gevuld en is helemaal gesterkt met deze mooie rode kleur.

Je hebt nu een sterk 1e chakra.

Dit was een 3 minuten meditatie over het wortelchakra.

Dankjewel en succes!

Reacties gesloten.