Aarden Oefening

aarden-oefening-zenenzin-Mens-als-boom-tekening

Oefening Aarden:

Deze aarden oefening gaat over het wortelen in de aarde. Denkbeeldig dan. Door te visualiseren dat er wortels uit jou de aarde ingaan krijg je een gevoel van stabiliteit. Door deze aarden oefening te doen ben je beter in balans en ben je geaard. Geaard zijn is belangrijk om stevig in je schoenen te staan. Geaard zijn is belangrijk om te voorkomen dat je te veel spanning in je hoofd opbouwt.

Aarden Oefening – Voorbereiding

aarden-oefening-zeenzin-Voeten-op-gras

Eerst is het nodig overtollige spanning kwijt te raken. Ontladen dus. Overtollige spanning heb je al snel opgebouwd en daar willen we juist van af. Ontladen doe je door bijvoorbeeld de verwarming aan te raken. De verwarming staat in verbinding met de aarde en vrijwel iedereen heeft een verwarming in huis en dus bij de hand.
Als je buiten bent kun je ontladen door simpel met je blote voeten op gras of het strand te gaan staan. Trouwens met je handen in de aarde kan evengoed!

Na de ontlading gaan we verder met de aarden oefening.

Aarden Oefening

Zoek een fijne plek om de oefening te doen. Je kunt deze oefening zittend of staand doen.
Ga dan met je aandacht naar je voeten. Ga net zolang met je aandacht naar je voeten tot je je voeten ook echt kan voelen.
Wat helpt om je voeten goed te voelen is om even lekker flink op de grond te stampen. Je aandacht gaat dan snel naar beneden en het is ook nog eens lekker om even flink te stampen.

Het is belangrijk je voeten goed te voelen!

Als je eenmaal je voeten goed kan voelen dan kun je verder gaan met de oefening. Sta dan weer stil of ga rustig zitten. Kom even helemaal tot rust. Je hoeft niets. Neem even een paar tellen om de rust te vinden…

Aarden-oefening-zenenzin-vrouw-in-gras

Stel je dan voor dat je net als een boom wortels hebt. Deze wortels kun je sturen met je gedachten. Ze gaan voor je werken. Het enige wat je hoeft te doen is je in te beelden dat het echt zo is. Voel het, beleef het, zie het voor je. Misschien ruik je de aarde wel of hoor je de wortels kraken.

Het gebruiken van je zintuigen maakt het effect van de oefening krachtiger

Stel je voor dat deze wortels uit je voeten diep de aarde in schieten.
Blijf je concentreren op je voeten en visualiseer wortels vanuit je voeten de aarde in. Diep de aarde in.
Plant als het ware jezelf in de aarde!

Jouw wortels gaan overal doorheen.
Door alle lagen van de aarde.
Alle lagen die tussen het oppervlak en de kern van de aarde liggen doordring je met je wortels. Je ankert je op deze manier in de aarde.

Je hebt nu stevige wortels en je bent niet omver te krijgen.
Door deze oefening te doen ben je nu geaard!

aarden-oefening-zenenzin-Mens-als-boom-tekening

Uw e-mail bericht wordt niet gepubliceerd. Naam en e-mail velden zijn verplicht