Hoe Kan Ik Me Gelukkig Voelen

Hoe-kan-ik-me-gelukkig-voelen - zen en zin

Hoe kan ik me gelukkig voelen

Iedereen weet hoe het is om zich gelukkig te voelen. Alleen zijn die momenten zeldzaam. Vaak heb je een ander nodig om je gelukkig te voelen. Als je het fijn hebt met je geliefde is het niet moeilijk om je gelukkig te voelen. Als je geliefde je plotseling verlaat voel je je echter ongelukkig. Hoe kan ik me gelukkig voelen!?

Je zou kunnen zeggen dat de ander je gelukkig maakt. Of ongelukkig.

Love Me - Zen en Zin

Maar is dit waar? Is het werkelijk waar dat de ander jou gelukkig of ongelukkig kan maken? Wat is gelukkig zijn nu eigenlijk? Gelukkig zijn is een gevoel, een emotie. En we weten van een gevoel, dat deze wordt beïnvloed door je denken. Het is jouw gevoel. Het zijn jouw gedachten.

Waarom kunnen we ons niet de hele tijd gelukkig voelen? Waarom kunnen we niet altijd verliefd zijn? Verliefd op het leven.
We kunnen dit niet , omdat we dit simpelweg niet geleerd hebben. We hebben geleerd dat ons geluk afhangt van externe factoren. We hebben iets of iemand nodig om gelukkig te zijn.

En ze leefden nog lang en gelukkig…

I Believe In Fairytales - Zen en Zin

Maar een gevoel zit van binnen. Een gevoel komt van binnenuit. Het wordt er niet van buitenaf in je gepropt. Komt je geliefde aan en geeft je een pakketje uitgebalanceerd geluk? Nee, je word gelukkig gemaakt! Er moet iets gecreëerd worden, je krijgt het niet zomaar. Het is in de maak.

Geluk kun je dus maken!

Hoe waar is dat?
Heel erg waar!

Emoties en de Wetenschap

Hoe kan ik me gelukkig voelen? Het gevoel van geluk ontstaat doordat er stofjes in je hersenen vrijkomen. Geluksstofjes. Endorfines genoemd. Als we teruggaan naar de invloed van ons denken op ons gevoel zouden we met ons denken endorfine aan kunnen maken? JA!

Met ons denken kunnen we de aanmaak van endorfines beïnvloeden. Het is dus inderdaad mogelijk je gelukkig te denken! Door een besluit te nemen anders te denken reageren je hersenen hier direct op. Je hersenen zijn in dienst van je gedachten. Dus, als je de controle neemt en je hersenen opdracht geeft om je gelukkig te voelen, dan gebeurt dat.

Kennis is Macht

Ik ben geen wetenschapper, maar ik heb meer en meer interesse in dit fenomeen. Ik volg de ontwikkelingen over kwantumfysica en breinstudies, waaruit blijkt dat evolutie nu ter plekke mogelijk is. Ik ben blij dat er steeds meer wetenschappelijk bewezen kan worden.

Ik heb mezelf gelukkig gedacht op een moment dat ik diep in de put zat. Dat heeft veel indruk op me gemaakt en nog steeds. Fascinerend is het.

Happy Be Happy - Zen en Zin Weerbaarheid

Ik had wel het een en ander gelezen over NLP en dat soort dingen. En toen ik in de put zat moest ik wat proberen, want me bedrinken was geen optie. Je moet een flinke drempel over om jezelf de opdracht te geven je gelukkig te voelen op een moment dat je je helemaal niet zo voelt. Fijner in zo’n geval is om bij iemand uit te huilen. Maar als dat even niet kan…

Hoe kan ik me gelukkig voelen is een keuze maken. Kiezen kan altijd. Dat is het geheime woord. Kiezen. Kiezen voor een andere gemoedstoestand. Je ferme besluit te kiezen om je anders te voelen, doet je anders voelen. Dit werkt natuurlijk niet als je 1 keer zegt, ik wil me gelukkig voelen. Zeker niet als je in de put zit. Maar door standvastigheid en herhaling lukt het wel.

Bedankt voor het lezen en succes!

Lees ook mijn andere blog met een video van Louise Hay en als je dan helemaal naar beneden scrolt, vind je een eenvoudige oefening om je gelukkig te voelen.

Cést La Vie - zen en zin

Louise Hay – Complete Training Video

Heb je vragen of wil je gewoon wat kwijt, schroom niet contact met me op te nemen. Je kunt een reactie onderaan deze pagina achter laten of het formulier op de contact pagina invullen.

Contact

Of stuur een email naar kit@zenenzin.nl

FaceBook pagina: https://www.facebook.com/zenenzin/
YouTube kanaal: https://www.youtube.com/channel/UC8-QbB5pTttu-Q1IoC5CTUQ/videos?view_as=subscriber

Deze post werd verstuurd in , .

Uw e-mail bericht wordt niet gepubliceerd. Naam en e-mail velden zijn verplicht