Oefening Ontspan Ontspan – Snelle Ontspannings Oefening

Kitty-Veuger-Oefening-Ontspan-Ontspan-Serie-Kit-over-zenenzin

Oefening Ontspan Ontspan

Een hele fijne oefening om te doen is om jezelf opdracht te geven te ontspannen, zodra je iets van spanning opmerkt in je lichaam. Dat is een actieve houding waarin je je lichaam opdracht geeft te ontspannen. Begin de dag met deze oefening ontspan ontspan. Dit is in principe een staande oefening, maar als je het prettiger vind kun je ook gaan zitten of zelfs gaan liggen. Je staat met je voeten niet te ver van elkaar en je ontspant. Dan ga je gewoon je hele lichaam langs om te kijken waar je enigszins spanning vasthoudt en dan zeg je tegen jezelf: “Ontspan!”

Ontspan… ontspan… ontspan…

Bekijk de video:

Spanning Opmerken

Elke keer dat je iets van spanning opmerkt. ontspan je dat deel van je lichaam. Misschien moet je je gewicht anders verdelen over je voeten. Of wat meer naar voren leunen. Je hoofd wat rechter op houden enzovoort…
Om te beginnen kun je bij je voeten starten. Voel of je voeten goed contact met de grond hebben. Zijn je voeten ontspannen? Ontspan! Zijn je knieën ontspannen?  Zijn je bovenbenen ontspannen? enzovoort… Je kunt ook andersom, eerst bij je hoofd beginnen. 

Gronden

Ik vind het zelf prettig om eerst goed “gegrond” te zijn en daarna van boven naar beneden te ontspannen. Als mijn hoofd zich eerst mag ontspan werkt het beter voor mij, de rest van mijn lichaam volgt dan sneller dan als ik van mijn voeten omhoog ga.
Je kunt ook zeggen “Laat los” of “Relax”, kijk wat voor jou voor jou werkt. Persoonlijk vind ik “Ontspan” prettiger. Ik vind het prettig, omdat dat echt een hele duidelijke opdracht aan je lichaam geeft. Voor mij werkt dat dus beter en krachtiger, maar ik zou zeggen, probeer het zelf uit. En ik hoop dat je dit ook echt gaat doen, want het levert je zoveel op.

DOEN !

Echt, probeer het en je zult zien dat het een hoop verschil voor je gaat maken. Het kost je maar een paar tellen. (Soms worden die tellen ietsje langer, doordat je het prettig gaat vinden, maar het levert ook wat op.) Succes :-))

Deze post werd verstuurd in , .

Uw e-mail bericht wordt niet gepubliceerd. Naam en e-mail velden zijn verplicht