Ontspanning

Ontspanning

Dit artikel is gewijd aan ontspanning! En wat een kracht daar achter zit. En het mooie is, dat jij die ontspanning zelf kunt oproepen, zodat je deze kracht kunt gebruiken. Je kunt je bewust trainen in het ontspannen. Daarvoor is het wel nodig dat jij een besluit neemt om toegewijd aan jezelf te zijn en hieraan wilt werken. Dat is een vereiste! Jij moet jezelf wel serieus nemen om dit te uit te gaan voeren, om dit voor jezelf over te hebben.

 

Onbewust van Spanning

Ik heb een poosje een reflexologie praktijk gehad en daar merkte ik dat de meeste mensen niet helemaal ontspannen zijn. En dat terwijl ze het zelf niet in de gaten hadden. Maar omdat ik hun lichaam kon voelen tijdens de massage merkte ik dat wel. Vaak waren die gespannen gebieden ook gevoelig als ik ze ging masseren. En men was verbaasd over de spanning die ze vasthielden. Hieruit blijkt dan ook dat we elkaar als mens nodig hebben om elkaar te helpen. Helpen bewust te worden en helpen om problemen op te lossen.

 

“Van Onbewuste Spanning naar Bewuste Ontspanning”

 

Mijn doel was eigenlijk altijd heel eenvoudig, diegene die van een bepaalde klacht af wilde komen, te laten ontspannen. En dat was eigenlijk mijn hoofddoel. Want het lichaam wil zichzelf altijd repareren, het  enige wat het nodig heeft is ondersteuning. Vaak is ontspanning voldoende.

 

Ontspanning en de Kracht daarvan

Als je ontspannen bent, sta je meer open voor dingen. Dat heb je natuurlijk wel eens meegemaakt. Als jij lekker goed in je vel zit en er gebeurt iets vervelends waar jij niet om gevraagd hebt, dan kun je daar makkelijker mee omgaan, dan wanneer je eventjes niet goed in je vel zit. En kun je met een knipoog naar de situatie kijken of je lacht het even weg. Of je zegt dan iets van “doe eventjes normaal man” en de situatie is opgelost!

 

“Kracht van Ontspanning”

 

Dat is alleen makkelijk als je ontspannen bent, als je lekker in je vel zit. Terwijl als je niet goed in je vel zit dan voel je je wat strakker en alles wat binnenkomt komt harder binnen en je irriteert je sneller. In deze situatie zie je dus hoe de interactie is met jezelf en je omgeving. Hoe meer ontspannen jij bent, des te makkelijker jij kunt reageren op je omgeving.

 

Ontspanning en Zelfgenezing

Met zelfgenezing is dat precies hetzelfde. Als jij heel gespannen bent dan kan het lichaam zichzelf moeilijker genezen, dan als jij ontspannen bent. Ontspanning geeft macht!!

 

“Ben jij ontspannen, dan ben je ontvankelijker voor genezing”

 

Ik kom een aantekening tegen van 6 november 2009, kan je nagaan… Het is vandaag 15 augustus 2016, dus dat is bijna 7 jaar geleden en wat ik dus zie is dat het onderwerp gaat over zelfgenezing. En dat is waar ik nu ook nog steeds mee bezig ben en waar nog steeds mijn passie ligt. Nog steeds ben ik aan het onderzoeken wat nu zelfgenezing bevordert en hoe je dit op een eenvoudige manier toe kunt passen.

 

En ja, wat ik hier lees is: “zelfgenezing ontstaat door ontspanning”. En: “ontspannen is ontvangen en dat geeft macht”. Wat ik ook op de aantekening zie staan is een tekeningetje. Ik heb een cirkeltje getekend met grote letters “MACHT” daarin. Ik bedoelde daarmee te zeggen dat de kracht van jouw eigen macht ligt in het ontspannen. In het ontvangen dus!

 

Oefening Aanspannen en Bewegen

Als jij je hele lijf gaat aanspannen en je gaat proberen te lopen dan kom je niet zo ver. Als jij ontspannen bent en je gaat lopen dan gaat dat veel gemakkelijker, waar of niet? Probeer deze oefening maar eens! Span je hele lichaam flink aan en ga dan lopen. Laat dan de spanning los en ontspan je lichaam en loop weer een rondje. Wat een verschil, of niet? Leuke oefening voor als je op iemand moet wachten of zo…

 

“Span je In om te Ontspannen”

 

En zo werkt dat ook met zelfgenezing. Als het lichaam gespannen is kan het niet goed bewegen. In feite weet je lichaam precies wat het moet doen om te genezen en het enige wat jij hoeft te doen is je lichaam ondersteunen en het de kans geven om dit uit zichzelf te doen. Ontspanning is dus de kunst.

 

Kwantumfysica

Momenteel bestudeer ik de kwantumfysica en deze wetenschap maakt zichtbaar dat wij mensen nog een hele inhaalslag te maken hebben wat betreft zelfgenezing en meer. De kwantumfysica legt uit dat we tot veel meer in staat zijn, dan dat we normaal gesproken hadden gedacht. Dit gaat dus nog veel verder dan alleen maar ontspannen gebruiken voor zelfgenezing. Ik vertel meer hierover in het artikel over kwantumfysica.

 

Aikido

Ik vind het altijd leuk om Aikido er even bij te halen, want deze Japanse krijgskunst heeft voor mij persoonlijk veel te betekenen. Door aikido te beoefenen kun je heel duidelijk zien dat je door ontspanning sterker wordt en door spanning zwak. Je moet jezelf toestaan je over te geven en kwetsbaar te zijn. De kracht van aikido ligt juist in het ontvangen en dat kan alleen door ontspannen. Deze ontspanning betekent niet alles slap laten hangen, maar meegaan met de beweging. Ontvangen wat er komt en aanwezig zijn.

 

Tai Chi

Ontspanning is een primair ingrediënt om je lekkerder in je vel te gaan voelen, zodat je betere resultaten kunt behalen en om je gelukkiger te voelen. Als je ontspannen bent, kun je meer betekenen voor de mensen om je heen, je kunt er meer “zijn” voor de mensen in je omgeving, je familie en je vrienden. Ontspanning is een sleutelwoord! Ontspanning ontspanning ontspanning ontspanning…

 

In het boek van tai-chi meester Cheng Man Ching, vertelt hij dat zijn leraar altijd tegen hem zei: “Ontspan, ontspan meer en ontspan dan nog meer.”. Onderzoek jezelf opdat je echt werkelijk ontspannen bent. Spanning in ons lichaam zit er vaak onbewust. We moeten echt op onderzoek gaan door onszelf te observeren om te ontdekken of we meer en meer kunnen ontspannen. Kunnen we leren ons meer en meer te ontspannen, dan… nu ja, de voordelen spreken voor zich…

 

Oefening Ontspan Ontspan

Een hele fijne oefening om te doen is om jezelf opdracht te geven te ontspannen, zodra je iets van spanning opmerkt in je lichaam. Dit is een staande oefening, maar als je het prettiger vind kun je ook gaan zitten of zelfs gaan liggen. Dit is een actieve houding waarin je je lichaam opdracht geeft opdracht te ontspannen. Je staat met je voeten niet te ver van elkaar en je ontspant. Dan ga je je hele lichaam langs om te kijken waar je enigszins spanning vasthoudt en dan zeg je tegen jezelf: “Ontspan!”

 

“Ontspan… ontspan… ontspan… ”

 

Je kunt ook zeggen “Laat los” of “Relax”, kijk wat voor jou voor jou werkt. Persoonlijk vind ik “Ontspan” prettiger. Ik vind het prettig, omdat dat echt een hele duidelijke opdracht aan je lichaam geeft. Voor mij werkt dat dus beter en krachtiger, maar ik zou zeggen, probeer het zelf uit. En ik hoop dat je dit ook echt gaat doen, want het levert je zoveel op. Echt, probeer het en je zult zien dat het een hoop verschil voor je gaat maken. Het kost je maar een paar tellen. (Soms worden die tellen ietsje langer, doordat je het prettig gaat vinden, maar het levert ook wat op.)

 

Er zijn heel veel technieken om te leren ontspannen. En er zijn heel veel trainingen te vinden om te leren ontspannen en dat is niet voor niets. Ik geef zelf ook trainingen om mensen te leren ontspannen en ben een mooie cursus aan het maken om eenvoudig te leren ontspannen.

 

Meditatie om te Ontspannen

Meditatie is een hele goede en krachtige manier om te leren ontspannen. In een meditatie geef je jezelf de opdracht te ontspannen.

 

“Vrijwel Alle Problemen Ontstaan Door Spanning”

 

Meditatie is niet zozeer alleen voor mensen die een klooster wonen. En ook niet alleen voor mensen die met spiritualiteit bezig zijn. Meditatie is eigenlijk altijd goed voor iedereen en ik zou dit Iedereen aanraden.

 

Meditatie heeft nog altijd een imago van het “zweverige” en mijn missie is om dat uit de zweverige hoek te halen.

 

Actief Ontspannen

Stel je eens voor dat je altijd ontspanning op kunt roepen. Overal waar je maar bent en wanneer je het nodig hebt. Dat zou je toch veel opleveren, nietwaar? Stel je voor dat niet alleen jij hiermee aan de gang zou gaan, maar ook iedereen in de hele wereld dat daadwerkelijk over zou hebben voor zichzelf. Dat lijkt me geweldig om mee te maken en dat is mijn “Big Wish”.

“Mission Big Wish”

 

Vandaar dus dat het mijn missie is jou helpen te ontspannen, zodat jij een beter leven kunt ervaren, een beter leven kunt creëren en betere prestaties kunt leveren. Veel meer jezelf kunt zijn!

 

Geleide Meditatie

Wil jij actief met jezelf aan de gang gaan, dan kan ik je mijn meditatie over ontspanning van harte aanbevelen. Je kunt natuurlijk zelf aan de gang gaan en dat is helemaal prima en dat is jouw keuze, maar ik heb gemerkt dat vooral geleide meditaties mij heel erg helpen om te ontspannen en sneller resultaten geeft.

 

Ik heb een geleide meditatie ter ontspanning van je lichaam op audio gezet. En die is beschikbaar voor jou en ik zou zeggen ga daarmee aan de gang. Gun het jezelf om jezelf te ontspannen en niet van dat slappe gedoe, maar committeer jezelf dit serieus te nemen. Je wilt gewoon ontspannen en je doet daar alles aan.

 

“Whatever It Takes I Relax”

 

Meditatie kan jou helpen te ontspannen en is een heel heel krachtig middel! Onderschat dit niet. En het enige wat je nodig hebt dat ben je zelf!

 

Ik weet dat als jij hier echt serieus mee aan de gang gaat, je veel en veel beter gaat voelen. En als jij dit elke dag gaat toepassen en dit vol blijft houden voor minimaal 2 weken dat jij na die twee weken ook niet meer anders wilt en dat je dan veel beter in je vel gaat zitten. Ik wens je alvast alle succes!!

 

Deze post werd verstuurd in .

Uw e-mail bericht wordt niet gepubliceerd. Naam en e-mail velden zijn verplicht