Wat is De Helende Reis

De Helende Reis. Je zakt telkens dieper in je eigen emoties om zo tot de kern te komen van een probleem. Bijna elk probleem heeft een emotionele achtergrond, maar dat weten we vaak niet. Met de helende reis ga je voelen welke emotie er boven komt. Als je de emotie goed voelt, laat je jezelf er doorheen zakken en kom je in een diepere laag en een andere emotie terecht. Dit proces herhaal je net zolang tot er geen emotie meer onder zit… Dan is er niets meer. Niets meer dan vrede. De bron. Jouw bron.

Er zijn verschillende manieren om problemen aan te pakken, maar deze reis is echt helend. Ik heb de helende reis vaak toegepast en heb daar veel voordeel van gehad. Wat ik ook zo mooi vind, is het kampvuur. Je stelt je gewoon voor dat je rond een kampvuur zit en nodigt mensen uit om bij je te zitten. Dan ga je vragen waarom iemand zo tegen je gedaan heeft, nadat je je gal gespuwd hebt natuurlijk. Wonderbaarlijk zijn de antwoorden die je krijgt. Tenminste dat is mijn ervaring. Ineens kun je meer begrip hebben voor een bepaalde situatie. En dat geeft rust.

Vervolgens kun je het helende licht van de bron door al die emotionele lagen laten stromen en vaak verdwijnt een probleem direct. Dit in het kort over de helende reis.

Brandon Bays heeft het boek “The Journey” geschreven.

Cover-Brandon-Bays-de-helende-reis

Reacties gesloten.