Wat is een Chakra

Chakra's voor begrippen uitgelegd

Een Chakra is een energiebron in je lichaam

Hiermee neem je energie op uit de omgeving en geef je energie af aan de meridianen die door je lichaam lopen. Je hebt 7 hoofdchakra’s in je lichaam die in het centrum van je ruggegraat zetelen. Op het plaatje hierboven is duidelijk te zien waar een chakra zich bevindt. Deze 7 chakra’s worden van beneden naar boven “eerste chakra”, “tweede chakra”, “derde chakra”, “vierde chakra”, “vijfde chakra”, “zesde chakra” en “zevende chakra” benoemd.

Een chakra is nauw verbonden met een emotie die je voelt. Een emotie zit weer gebonden aan de plek in je lichaam waar het chakra zich bevindt. Dit wetende is het gemakkelijk een emotie op te roepen of juist te temperen.

Het eerste chakra, ook wel wortelchakra of stuitchakra genoemd, heeft alles met veiligheid te maken. Het fundament, je basis. De emotie die hierbij hoort is angst. Element aarde. Kleur rood.

Het tweede chakra, sacraalchakra, staat voor speelsheid en creativiteit. Je gevoel van vrijheid. Emotie plezier. Element water. Kleur oranje.

Het derde chakra, zonnevlecht, staat voor wilskracht en macht. Waardering van jezelf. Emotie schaamte. Element vuur. Kleur geel.

Het vierde chakra, hartchakra, staat voor liefde. Openheid en vriendelijkheid, acceptatie van jezelf. Emotie verdriet. Element lucht. Kleur groen.

Het vijfde chakra, keelchakra, staat voor jezelf uiten. Communiceren en jezelf uitdrukken. Emotie . Element ether. Kleur lichtblauw.

Het zesde chakra, het derde oog, heeft alles te maken met weten. Hier zetelt je intuitie. Helder weten. Kleur indigo.

Het zevende chakra, kruinchakra, staat voor wijsheid. Het lijntje met “boven”. Kleur violet.

 

Reacties gesloten.